Duman sızdırmaz özelliğe mevla olmaları ötürüsı ile yangın simultane insanların kötü zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Ivedi çıkış bapsı adı ile bile malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biraşkın örgüda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.
Sizde projenizde ihtiyacınız olan ve mimarinıza %100 düzen esenlayacak Yangın Baplarına Göksu Kapı kalitesiyle ehil bulunmak; dayanıklı, bediiyat baplara en müsait fiyatlarla malik tutulmak için İletişim kontaksına tıklayarak personellerimizden müdrike bilgelik alabilirsiniz.
Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içinde vahit kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.
Bu gibi yerlerde belirttiğimiz üzere nazar boncuğu yangın çıkış noktasının olması da yerinde olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabilinden kriterlerin dikkate hileınarak muktezi skorda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde bile yarar vardır.
Bundan dolayı yangın merdivenlerinin takkadak her yerde, özellikle de kocaman binalarda olması kişilerin güç kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna göre yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gine oluşturularak çoğu yerde yangın İstanbul Yangın Kapısı merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.
Yangın vakalarında insanların binaları sağlamlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı bünyeya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Yangın bapsı kilidi itimat kilidi olarak bilinen ve bapnın içeriden dışarıya dürüst açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında hak bir teknik ile yerleştirilmesi, yangın çabucak yararlanmaı kolaylaştırır.
şu demek oluyor ki yangın esnasında ortaya çıkan yaman ve aşırı ısı yangın mahallinden özge ortamlara geçmemeli, insanoğluın birçokabileceği emniyetli kaçış koridorları ve yangın İstanbul Yangın Kapısı merdivenleri oluşturulmalıdır.
Bununla baş başa yangın merdivenlerinin bir kanatının küşade olması ve dumandan etkilenme ihtimalini bertaraf etmesi sebebiyle binalarda tanıdık yangınlarda can zayiatının olma ihtimali önemlice oranda düşmektedir.
Montaj: Yangın kapısı, rast şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın takkadak Yangın kapısı firması etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, mahir bir kol aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.
Yangın merdiveninin basamakları kaygan olmamalı, yüksekliği 18 santimetreden bir araba olmamalıdır. Merdivende bir kişi ayakta durduğu saat yüksekliği en az 210 cm olmalıdır ki başı mafevkya bileğmesin. Dış merdivenlerde ise kullanılan malzemenin yangına 60 an dayanabilmesi gerekmektedir.
Semtıcı malzeme sineermeyen ve tarafıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, yerıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, deniz sprey ve benzeri sair otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi örgülmayabilir.
Maşer beyninde yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar skorlı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i okumak yürekin tıklayın.
Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat eminği sağlamlayacak şekilde oluşturulmalıdır.